Resuming podcast

26 de Maig de 2020 a les 14:25

Els restaurants del municipi reobren portes amb la incertesa causada per la crisi del coronavirus

Compartir

La fase 2 del desconfinament ha suposat la reobertura de restaurants tant a Alcanar, Les Cases com Alcanar Platja. El que significa que ja es pot consumir a l’interior dels locals en una taula amb un màxim d’un 40% d’aforament i preferentment en cita prèvia. Tot i que alguns d’ells ja havien obert terrasses amb la fase 1, n’hi ha que encara no ho fan fet. Des d’Alcanar Ràdio hem parlat amb alguns dels establiments de restauració del municipi. És el cas del bar restaurant Pepet d’Alcanar que va obrir terrassa tant prompte com els va ser possible i que dilluns ja va fer servei a l’interior. El propietari, Agustí Sancho, explica que la resposta ha estat molt bona i que la clientela és molt conscient.

Un altre dels restaurants d’Alcanar que va obrir terrassa i que obre portes avui és La Costa. Nuri Martínez-Aguado ha destacat que estan adaptant les mesures que els recomanen i que han adaptat l’espai. Tot i la incertesa es mostra positiva i esperançada.

A les Cases d’Alcanar hi ha restaurants que ja han obert com el Mesón del Mar on ja tenen la terrassa en marxa. Estan optimistes. Lupe Gilabert ha explicat que aquest cap de setmana podrien obrir també el restaurant Casa Lupe.

Uns altres que han obert terrassa i que demà ho faran a l’interior són Les Barques Can Joan. Marc Martínez ha indicat que estan satisfets amb la resposta dels últims dies pel que fa a la terrassa i esperen que a l’interior sigui més o menys igual.

També hi ha restaurants com Casa Ramon que esperaran una miqueta més a obrir portes. En el seu cas ho faran el cap de setmana del 5 de juny. Els ha costat prendre una decisió per la incertesa que se’ls planteja. Reconeixen que tot i tenir clientela del territori esperen també l’arribada de consumidors de Barcelona o València. Com la resta de restaurants han hagut d’adaptar espais i prendre mesures com l’ús de gel hidroalcohòlic.

A Alcanar Platja el restaurant Serramar va obrir terrassa des del primer dia i per ara ho mantindran així perquè tenen prou espai per a satisfer la clientela. Mario Gianni és el propietari.

En el seu cas, a banda, expliquen que obriran el càmping el 18 de juny i que ja han rebut les primeres reserves de turistes francesos.