Resuming podcast

16 de Novembre de 2020 a les 14:23

Les Jornades Citrícoles d’Alcanar s'adapten a la situació generada per la covid-19

Compartir

 

Des d'aquest dilluns i fins al pròxim divendres 20 de novembre Alcanar celebra la vint-i-setena edició de les Jornades Citrícoles. La situació generada per la covid-19 ha obligat a fer un canvi en el format i a oferir les jorandes totalment en línia. El regidor d'Agricultura, Jordi Monfort, destaca que tot i la situació actual s'ha decidit mantenir les jornades amb la mateixa qualitat.

Les jorandes es faran a través d'un seminari web diari, on els assistents podran escoltar les diferents xarrades en directe i interacturar amb els ponents. A més les sessions estaran disponibles posteriorment a les xarxes socials.

Hi haurà cinc ponències, una per dia, a partir de les 19.30, en les quals es combinaran les temàtiques de més actualitat, com el Pla d'acció per a mitigar l'impacte del cotonet Delottococcus aberiae, l'adaptació de noves varietats de taronja a les Terres de l'Ebre o la gestió per a una correcta fertilització en cítrics, amb altres temes del món de la citricultura.

La inauguració de les jorandes anirà a càrrec del director del Serveis Territorials del DARP a les Terres de l'Ebre i a continuació tindrà lloc la mira xerrada per l'investigador de l'IRTA, Joan Girona, sobre l’ús eficient de l'aigua, on abordarà el repte de l'agricultura sostenible per a alimentar la humanitat i sobre què es pot fer des de les Terres de l'Ebre.

Entre els ponents també hi haurà el doctor Manuel Agustí, catedràtic de Producció Vegetal de la Universitat Politècnica de València, a través de la ponència "La clementina de Nules: característiques i gestió del seu cultiu", farà un repàs de l'evolució del conreu de la mandarina més emblemàtica de les Terres Ebre.

Des de l’ajuntament recorden que és obligatori inscriure's prèviament de manera digital a cada sessió, a través de l'enllaç que es troba a l'apartat d'inscripcions al web de l'Ajuntament.

Les Jornades Citrícoles d'Alcanar estan organitzades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, amb la col•laboració de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l'Ajuntament d'Alcanar.